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Communal dining in the Roman West; private munificence towards cities and associations in the first three centuries AD

B3Kat (1/1)


Communal dining in the Roman West

private munificence towards cities and associations in the first three centuries AD
Verfasser: Wen, Shanshan <1987-> GND link to dataset open/close  GND search link open/close  (DE-588)1268059838
978-90-04-51686-1
Schlagwörter: Römisches Reich <Westprovinzen> GND link to dataset open/close  GND search link open/close  ; Bankett GND link to dataset open/close  GND search link open/close  ; Wohltätigkeit GND link to dataset open/close  GND search link open/close 
GBD-Deskriptor:
  • Stiftung, Euergesie
  • Römische Sozialgeschichte
  • Kommensalität
  • Ernährung&Küchenwesen


 Buch
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Bestand im BVB:
Bestand im KOBV:
Externe Links:
  • Inhaltsverzeichnis

Fach:
  • Ethnologie
  • Philologie / Byzantinistik / Neulatein

Dieser Titel ist Teil einer Serie/Reihe:

Letzte Änderung: 21.06.2023
Titel:Communal dining in the Roman West
Untertitel:private munificence towards cities and associations in the first three centuries AD
URL:http://bvbr.bib-bvb.de:8991/F?func=service&doc_library=BVB01&local_base=BVB01&doc_number=03370428...
Erläuterung :Inhaltsverzeichnis
Von:by Shanshan Wen
ISBN:978-90-04-51686-1
Preis/Einband:hardback
Erscheinungsort:Leiden ; Boston
Verlag:Brill
Erscheinungsjahr:[2022]
Erscheinungsjahr:© 2022
Umfang:XII, 321 Seiten
Details:Diagramme, Karten
Serie/Reihe:Mnemosyne supplements
Band:volume 457
ID der Serie/Reihe:(DE-604)BV000000966
Fußnote :Includes bibliographical references and index
Abstract:"Communal Dining in the Roman West explores why the practice of privately sponsored communal dining gained popularity in certain parts of the Western Roman Empire for almost 300 years. This book brings together 350 Latin inscriptions to examine the benefactors and beneficiaries, the geographical and chronological distributions, and the relationship between public and collegial dining practices. It argues that food-related euergetism was a region-specific phenomenon which was rooted in specific social and political cultures in the communities of Italy, Baetica and Africa Proconsularis. The region-specific differences in political cultures and long-term changes in these cultures are key to understanding not only the long persistence of this practice but also its ultimate disappearance"
Sprache:eng
RVK-Notation:FB 4068
Fid-Notation:ALT
Hochschulschrift:Dissertation
_Name der Institution:University Leiden
Andere Ausgabe:Erscheint auch als
_Bemerkung:Online-Ausgabe
_ISBN:978-90-04-51687-8
Angaben zum Inhalt/Datenträger :Hochschulschrift
Thema (Schlagwort):Römisches Reich; Bankett; Wohltätigkeit

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