B3Kat (1/1)
Food, drink and identity
cooking, eating and drinking in Europe since the Middle AgesSonstige: Scholliers, Peter <1953-> (DE-588)17002248X
0-585-43660-6
Schlagwörter 1: Europa ; Ernährungsgewohnheit ; Gruppenidentität ; Geschichte
Schlagwörter 2: Mitteleuropa ; Ernährungsgewohnheit ; Geschichte 500-2000
Schlagwörter 3: Mitteleuropa ; Ernährung ; Sozialgeschichte
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Letzte Änderung: 23.08.2021
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Fach:
- Ethnologie
- Geschichte
Permalink:
https://gateway-bayern.de/BV035413836
Letzte Änderung: 23.08.2021
Titel: | Food, drink and identity |
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Untertitel: | cooking, eating and drinking in Europe since the Middle Ages |
URL: | http://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&scope=site&db=nlebk&db=nlabk&AN=74926 |
Erläuterung : | Volltext |
Von: | edited by Peter Scholliers |
ISBN: | 0-585-43660-6 |
Preis/Einband: | electronic bk. |
Erscheinungsort: | Oxford ; New York |
Verlag: | Berg |
Erscheinungsjahr: | 2001 |
Umfang: | 1 Online-Ressource (xi, 223 Seiten) |
Details: | Illustrationen |
Fußnote : | Includes bibliographical references and index |
Fußnote : | Meals, food narratives, and sentiments of belonging in past and present /Peter Scholliers --Commensality and social morphology: an essay of typology /Claude Grignon --Upholding status : the diet of a noble family in early nineteenth-century La Mancha /Carmen Sarasúa --Promise of more. The rhetoric of (Food) consumption in a society searching for itself : West Germany in the 1950s /Michael Wildt --Identification process at work : virtues of the Italian working-class diet in the first half of the twentieth century /Paolo Sorcinelli --Bourgeois good? Sugar, norms of consumption and the labouring classes in nineteenth-century France /Martin Bruegel --Old people, alcohol and identity in Europe, 1300-1700 /A. Lynn Martin --National nutrition exhibition : a new nutritional narrative in Norway in the 1930s /Inger Johanne Lyngo --Wine, champagne and the making of French identity in the Belle Epoque /Kolleen M. Guy --Reading food riots : scarcity, abundance and national identity /Amy Bentle |
Format: | 24 cm |
Sprache: | eng |
LoC-Notation: | GT2853.E8 |
RVK-Notation: | LC 17005 |
RVK-Notation: | NW 2200 |
Sekundärform : | Online_Ausgabe |
_Ort: | Boulder, Colo |
_Verlag: | NetLibrary |
Andere Ausgabe: | Reproduktion von |
_Titel: | Food, drink and identity |
_Erscheinungsvermerk: | 2001 |
_Jahr: | 2003 |
Angaben zum Inhalt/Datenträger : | Aufsatzsammlung |
Thema (Schlagwort): | Europa; Ernährungsgewohnheit; Gruppenidentität; Geschichte; Mitteleuropa; Ernährungsgewohnheit; Geschichte 500-2000; Mitteleuropa; Ernährung; Sozialgeschichte |
Weitere Schlagwörter : | Food habits - History - Europe; Habitudes alimentaires - Histoire - Europe; National characteristics, European; Geschichte; Food habits; Europe; History; Habitudes alimentaires; Europe; Histoire; National characteristics, European |
Weitere Schlagwörter : | Europa |
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