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Food, drink and identity; cooking, eating and drinking in Europe since the Middle Ages

B3Kat (1/1)


Food, drink and identity

cooking, eating and drinking in Europe since the Middle Ages
Sonstige: Scholliers, Peter <1953-> GND link to dataset open/close  GND search link open/close  (DE-588)17002248X
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Schlagwörter 1: Europa GND link to dataset open/close  GND search link open/close  ; Ernährungsgewohnheit GND link to dataset open/close  GND search link open/close  ; Gruppenidentität GND link to dataset open/close  GND search link open/close  ; Geschichte
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  • Volltext

Fach:
  • Ethnologie
  • Geschichte


Letzte Änderung: 23.08.2021
Titel:Food, drink and identity
Untertitel:cooking, eating and drinking in Europe since the Middle Ages
URL:http://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&scope=site&db=nlebk&db=nlabk&AN=74926
Erläuterung :Volltext
Von:edited by Peter Scholliers
ISBN:0-585-43660-6
Preis/Einband:electronic bk.
Erscheinungsort:Oxford ; New York
Verlag:Berg
Erscheinungsjahr:2001
Umfang:1 Online-Ressource (xi, 223 Seiten)
Details:Illustrationen
Fußnote :Includes bibliographical references and index
Fußnote :Meals, food narratives, and sentiments of belonging in past and present /Peter Scholliers --Commensality and social morphology: an essay of typology /Claude Grignon --Upholding status : the diet of a noble family in early nineteenth-century La Mancha /Carmen Sarasúa --Promise of more. The rhetoric of (Food) consumption in a society searching for itself : West Germany in the 1950s /Michael Wildt --Identification process at work : virtues of the Italian working-class diet in the first half of the twentieth century /Paolo Sorcinelli --Bourgeois good? Sugar, norms of consumption and the labouring classes in nineteenth-century France /Martin Bruegel --Old people, alcohol and identity in Europe, 1300-1700 /A. Lynn Martin --National nutrition exhibition : a new nutritional narrative in Norway in the 1930s /Inger Johanne Lyngo --Wine, champagne and the making of French identity in the Belle Epoque /Kolleen M. Guy --Reading food riots : scarcity, abundance and national identity /Amy Bentle
Format:24 cm
Sprache:eng
LoC-Notation:GT2853.E8
RVK-Notation:LC 17005
RVK-Notation:NW 2200
Sekundärform :Online_Ausgabe
_Ort:Boulder, Colo
_Verlag:NetLibrary
Andere Ausgabe:Reproduktion von
_Titel:Food, drink and identity
_Erscheinungsvermerk:2001
_Jahr:2003
Angaben zum Inhalt/Datenträger :Aufsatzsammlung
Thema (Schlagwort):Europa; Ernährungsgewohnheit; Gruppenidentität; Geschichte; Mitteleuropa; Ernährungsgewohnheit; Geschichte 500-2000; Mitteleuropa; Ernährung; Sozialgeschichte
Weitere Schlagwörter :Food habits - History - Europe; Habitudes alimentaires - Histoire - Europe; National characteristics, European; Geschichte; Food habits; Europe; History; Habitudes alimentaires; Europe; Histoire; National characteristics, European
Weitere Schlagwörter :Europa

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