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Food, drink and identity cooking, eating and drinking in Europe since the Middle Ages

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Katalog der UB Würzburg (1/1)

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Food, drink and identity : cooking, eating and drinking in Europe since the Middle Ages

Scholliers, Peter (1953-)
Oxford ; New York: Berg, 2001 - 1 Online-Ressource (xi, 223 Seiten)
ISBN 0585436606
Schlagwörter: Europa / Ernährungsgewohnheit / Gruppenidentität / Geschichte
Schlagwörter: Mitteleuropa / Ernährungsgewohnheit / Geschichte 500-2000
Schlagwörter: Mitteleuropa / Ernährung / Sozialgeschichte
verfügbar nur im Hochschulnetz der Universität Würzburg
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Autor/Hrsg.:Scholliers, Peter (1953-)
Titel:Food, drink and identity
Untertitel:cooking, eating and drinking in Europe since the Middle Ages
Verlagsort:Oxford ; New York
Verlag:Berg
Jahr:2001
Umfang:1 Online-Ressource (xi, 223 Seiten)
Details:Illustrationen
ISBN:0585436606
Fußnoten:Includes bibliographical references and index
Fußnoten:Meals, food narratives, and sentiments of belonging in past and present /Peter Scholliers --Commensality and social morphology: an essay of typology /Claude Grignon --Upholding status : the diet of a noble family in early nineteenth-century La Mancha /Carmen Sarasúa --Promise of more. The rhetoric of (Food) consumption in a society searching for itself : West Germany in the 1950s /Michael Wildt --Identification process at work : virtues of the Italian working-class diet in the first half of the twentieth century /Paolo Sorcinelli --Bourgeois good? Sugar, norms of consumption and the labouring classes in nineteenth-century France /Martin Bruegel --Old people, alcohol and identity in Europe, 1300-1700 /A. Lynn Martin --National nutrition exhibition : a new nutritional narrative in Norway in the 1930s /Inger Johanne Lyngo --Wine, champagne and the making of French identity in the Belle Epoque /Kolleen M. Guy --Reading food riots : scarcity, abundance and national identity /Amy Bentle
Schlagwörter:Europa / Ernährungsgewohnheit / Gruppenidentität / Geschichte
Schlagwörter:Mitteleuropa / Ernährungsgewohnheit / Geschichte 500-2000
Schlagwörter:Mitteleuropa / Ernährung / Sozialgeschichte
Inhaltstyp:Aufsatzsammlung
RVK-Notation:LC 17005
RVK-Notation:NW 2200
Volltext:http://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&scope=site&db=nlebk&db=nlabk&AN=74926
OCLC-Nummer:645592644
BVB-ID:BV035413836
UBW-ID:1976099