Deutsch

Speichern/Drucken

Nichts gefunden?

  

Treffer eingrenzen

  

Abmelden

  
1 von 1
      
* Ihre Aktion  suchen [und] (PICA-Produktionsnummer (PPN)) 510179142
 Felder   EndNote-Format   RIS-Format   BibTex-Format   MARC21-Format 
Online-Publ. (ohne Zeitschriften)
PPN:  
510179142
Titel:  
Ingredients of change : the history and culture of food in modern Bulgaria / Mary C. Neuburger
Verantwortlich:  
Neuburger, Mary [Verfasser]
Erschienen:  
Ithaca : Cornell University Press, 2023
Vertrieb:  
Oxford : Oxford University Press
Umfang:  
1 Online-Ressource (x, 231 pages) : Illustrations (black and white).
Serie:  
Cornell scholarship online
Anmerkung:  
Previously issued in print: 2022
Includes bibliographical references and index
ISBN:
978-1-5017-6251-2 ; 978-1-5017-6250-5 ; 978-1-50-176249-9
 
Bitte beziehen Sie sich beim Zitieren dieses Dokuments immer auf die folgende Angabe:
DOI:  
 
Zugang:  
Je nach Lizenzbedingungen können Sie ggf. nicht über alle unten angegebenen Links auf den Volltext zugreifen. Die für Sie gültige URL finden Sie im Bestandsinfo Ihrer Bibliothek.
 
Abstract:  
'Ingredients of Change' explores modern Bulgaria's foodways from the Ottoman era to the present, outlining how Bulgarians domesticated and adapted diverse local, regional, and global foods and techniques, and how the nation's culinary topography has been continually reshaped by the imperial legacies of the Ottomans, Habsburgs, Russians, and Soviets, as well as by the ingenuity of its own people. Changes in Bulgarian cooking and cuisine, Mary C. Neuburger shows, were driven less by nationalism than by the circulation of powerful food narratives - scientific, religious, and ethical - along with peoples, goods, technologies, and politics.
 

 
1 von 1