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Curried cultures; globalization, food, and South Asia

B3Kat (1/1)


Curried cultures

globalization, food, and South Asia
Sonstige: Ray, Krishnendu
Sonstige: Srinivas, Tulasi
0-520-95224-3; 978-0-520-95224-9
Schlagwörter: Südasien GND link to dataset open/close  GND search link open/close  ; Ess- und Trinksitte GND link to dataset open/close  GND search link open/close  ; Globalisierung GND link to dataset open/close  GND search link open/close 

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Fach:
  • Ethnologie


Letzte Änderung: 26.11.2015
Titel:Curried cultures
Untertitel:globalization, food, and South Asia
URL:http://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&scope=site&db=nlebk&db=nlabk&AN=444598
URL Erlt Interna:Aggregator
Erläuterung :Volltext
Von:edited by Krishnendu Ray and Tulasi Srinivas
ISBN:0-520-95224-3
ISBN:978-0-520-95224-9
Erscheinungsort:Berkeley
Verlag:University of California Press
Erscheinungsjahr:©2012
Umfang:1 Online-Ressource (316 pages)
Serie/Reihe:California studies in food and culture
Band:34
Fußnote :Includes bibliographical references and index
Fußnote :A different history of the present : the movement of crops, cuisines, and globalization / Akhil Gupta -- Cosmopolitan kitchens : cooking for princely zenanas in late colonial India / Angma D. Jhala -- Nation on a platter : the culture and politics of food and cuisine in colonial Bengal / Jayanta Sengupta -- Udupi hotels : entrepreneurship, reform, and revival / Stig Toft Madsen and Geoffrey Gardella -- Dum pukht : a pseudo-historical cuisine / Holly Shaffer -- "Teaching modern India how to eat" : "authentic" foodways and regimes of exclusion in affluent Mumbai / Susan Dewey -- "Going for an Indian" : South Asian restaurants and the limits of multiculturalism in Britain / Elizabeth Buettner -- Global flows, local bodies : dreams of Pakistani grill in Manhattan / Krishnendu Ray -- From curry mahals to chaat cafés : spatialities of the South Asian culinary landscape / Arijit Sen -- Masala matters : globalization, female food entrepreneurs, and the changing politics of provisioning / Tulasi Srinivas -- Postscript. Globalizing South Asian food cultures : earlier stops to new horizons / R.S. Khare
Fußnote :Although South Asian cookery and gastronomy has transformed contemporary urban foodscape all over the world, social scientists have paid scant attention to this phenomenon
Sprache:eng
RVK-Notation:LC 17375
Andere Ausgabe:Erscheint auch als
_Bemerkung:Druck-Ausgabe, Hardcover
_ISBN:0-520-27011-8
Andere Ausgabe:Erscheint auch als
_Bemerkung:Druck-Ausgabe, Paperback
_ISBN:0-520-27012-6
Andere Ausgabe:Erscheint auch als
_Bemerkung:Druck-Ausgabe, Hardcover
_ISBN:978-0-520-27011-4
Andere Ausgabe:Erscheint auch als
_Bemerkung:Druck-Ausgabe, Paperback
_ISBN:978-0-520-27012-1
Angaben zum Inhalt/Datenträger :Aufsatzsammlung
Thema (Schlagwort):Südasien; Ess- und Trinksitte; Globalisierung
Weitere Schlagwörter :Gesellschaft; Globalisierung; Nationalismus; Food; Social aspects; South Asia; Food habits; South Asia; Cosmopolitanism; South Asia; Nationalism; South Asia; Globalization; Social aspects
Weitere Schlagwörter :Südasien

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500 |a Although South Asian cookery and gastronomy has transformed contemporary urban foodscape all over the world, social scientists have paid scant attention to this phenomenon 
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