bszlogo
Deutsch Englisch Französisch Spanisch
SWB
sortiert nach
nur Zeitschriften/Serien/Datenbanken nur Online-Ressourcen OpenAccess
  Unscharfe Suche
Suchgeschichte Kurzliste Vollanzeige Besitznachweis(e)

Recherche beenden

  

Ergebnisanalyse

  

Speichern / Druckansicht

  

Druckvorschau

  
1 von 1
      
1 von 1
      
* Ihre Aktion:   suchen [und] (PICA Prod.-Nr. [PPN]) 1607184869
 Felder   ISBD   MARC21 (FL_924)   Citavi, Referencemanager (RIS)   Endnote Tagged Format   BibTex-Format   RDF-Format 
Bücher, Karten, Noten
 
K10plusPPN: 
1607184869     Zitierlink
SWB-ID: 
400354659                        
Titel: 
Eating culture : an anthropological guide to food / Gillian Crowther
Autorin/Autor: 
Erschienen: 
Toronto [u.a.] : Univ. of Toronto Press, 2013
Umfang: 
324 S., [4] Bl. : Ill.
Sprache(n): 
Englisch
Angaben zum Inhalt: 
Introduction: setting the anthropological tablePart 1. EdibilityOmnivorousness: defining foodPart 2. IngredientsSettled ingredients: domestic food productionMobile ingredients: global food productionPart 3. CookingCooks and kitchensRecipes and dishesPart 4. EatingEating-in: commensality and gastro-politicsEating-out and gastronomyPart 5. DigestingGastro-anomie: global indigestionLocal digestion: making the global at homeEpilogue: leftovers to takeaway.
Anmerkung: 
Literaturverz. S. [285] - 311
ISBN: 
978-1-4426-0465-0 ((pbk.)); 978-1-4426-0775-0 ((bound))
978-1-4426-0466-7 (ISBN der parallelen Ausgabe im Fernzugriff); 978-1-4436-0467-4 (ISBN der parallelen Ausgabe im Fernzugriff)
Norm-Nr.: 
771064527
Sonstige Nummern: 
OCoLC: 842884159     see Worldcat


RVK-Notation: 
Sachgebiete: 
Schlagwortfolge: 
Sonstige Schlagwörter: 
Inhaltliche
Zusammenfassung: 
"Humans have an appetite for food, and anthropology - as the study of human beings, their culture, and society - has an interest in the role of food. From ingredients and recipes to meals and menus across time and space, Eating Culture is a highly engaging overview that illustrates the important role that anthropology and anthropologists have played in understanding food. Organized around the sometimes elusive concept of cuisine and the public discourse - on gastronomy, nutrition, sustainability, and culinary skills - that surrounds it, this practical guide to anthropological method and theory brings order and insight to our changing relationship with food."--pub. desc


Mehr zum Titel: 
 
1 von 1
      
1 von 1