We're sorry but this page doesn't work properly without JavaScript enabled. Please enable it to continue.
Feedback

Barundi (Ostafrika, Urundi) - Bereitung von Bananenbier und festlicher Trunk

Formal Metadata

Title
Barundi (Ostafrika, Urundi) - Bereitung von Bananenbier und festlicher Trunk
Alternative Title
Barundi (East Africa, Urundi) - Preparation of Banana Beer and Festive Drinking
Author
Identifiers
IWF SignatureE 303
Publisher
Release Date1959
LanguageSilent film
Producer
Production Year1958

Technical Metadata

IWF Technical DataFilm, 16 mm, 125 m ; SW, 11 1/2 min

Content Metadata

Subject Area
Genre
Abstract
German
German
In einem vorgewärmten Erdofen werden Bananen drei Tage lang gedünstet. Danach werden sie geschält und in einem Trog, mit Gras versetzt, geknetet, um Bananensaft zu gewinnen. Gelegentlich gießt man Wasser hinzu. In Krüge abgefüllt, gärt der Saft nach Hinzufügen von Getreidemehl einige Tage lang. Das fertige Bier wird bei einem festlichen Umtrunk der Männer mit Trinkhalmen genossen.
English
English
Shows the steps taken to prepare banana beer in the country of Burundi. Includes: cutting down banana bunches; getting the earth oven ready for steaming the fruit; crushing the bananas; and straining the juice and pouring it into earthen jugs. A pitcher of beer is prepared in order to be taken to a festival as a gift, and a few scenes of that festival are shown.
Keywords
German
German
English
English
IWF Classification
German
German
English
English