We're sorry but this page doesn't work properly without JavaScript enabled. Please enable it to continue.
Feedback

Mitteleuropa, Holstein - Bäuerliches Brotbacken

Formal Metadata

Title
Mitteleuropa, Holstein - Bäuerliches Brotbacken
Alternative Title
Central Europe, Holstein - Bread Baking in a Rural Household
Author
License
No Open Access License:
German copyright law applies. This film may be used for your own use but it may not be distributed via the internet or passed on to external parties.
Identifiers
IWF SignatureE 1451
Publisher
Release Date1971
LanguageSilent film
Producer
Production Year1965

Technical Metadata

IWF Technical DataFilm, 16 mm, 259 m ; SW, 24 min

Content Metadata

Subject Area
Genre
Abstract
German
German
In der Diele eines niederdeutschen Hallenhauses mit offener Feuerstelle bereitet ein Kätner (Ausnahmefall, sonst Frauenarbeit) Teig für 14 Brote (à 5 kg) aus grobem Roggenmehl, Salz, Wasser und Sauerteig. Arbeitsvorgänge des Brotbackens: Anrühren, Säuern und Kneten des Teiges; Heizen des Backofens (freistehender Ofen im Garten) mit Holz; Formen, Gersteln und Einschießen der Brotlaibe; Ausziehen und Waschen der Brote.
English
English
The film shows the individual steps of bread baking: mixing, leavening and kneading of the dough, heating the baking oven, shaping and placing of loaves into the oven, baking, removing and washing of the bread loaves.
Keywords
German
German
English
English
IWF Classification
German
German
English
English